Anställningstrygghet

      Kommentarer inaktiverade för Anställningstrygghet

Jag har varit yrkesverksam sedan 1977 och på den tiden när jag började arbeta så var det lagar om anställningstrygghet och det på ett lite annorlunda sätt än var det egentligen i det stora hela är idag.

Ibland känns det som om spelreglerna för hur det ser ut på de olika arbetsmarknaderna ser ut inom den privata och kommunala sektorn på något sätt har ändrats en hel del. och tryggheten har förändrats till det sämre för anställda.

För mig så var det en självklarhet att gå med i facket men idag så verkar det finnas ett motstånd från ungdomar att förstå vad det innebär. Kan kanske bero på alla de skandaler som de fackliga pamparna gjort, vad vet jag men om mina barn frågar mig så är det en självklarhet att säga till dom att ansluta sig. Har i och för sig ibland tänkt på om alla dessa pengar man betalat in verkligen gett någonting tillbaka, det har det inte men å andra sidan har jag aldrig varit utsatt för några oegentligheter med min anställning men det är inte helt ovanligt att människor blir det.

Min ena dotter råkade ut för en incident med sexuella trakasserier och kan ju bara var glad att hon var fackligt ansluten. Hjälpen hon fick var precis det som behövdes i det läget och värt att betala för, oavsett om man betalat denna lilla försäkringen varje månad under en livstid, garanterat värt det om nu det värsta händer.