I hjärtat är vi olika

      Kommentarer inaktiverade för I hjärtat är vi olika

Visste du att kvinnor som genomgått behandling för bröstcancer löper större risk för hjärtsjukdomar? Inte?

Du är inte ensam.

Det har nämligen inte forskats så mycket på kvinnohjärtat tidigare och män får inte bröstcancer så ofta som kvinnor, så hur skulle man veta det?

Just det faktum att all forskning på hjärtat skedde med mannen som norm var själva orsaken till att Alexandra Charles en gång i tiden startade 1,6-miljonerklubben. En förening som syftar till att samla in pengar, skapa opinion, sprida kunskap och bygga relation mellan kvinnor.

Igår hade de den stora galan ”Woman in red”, som syftade i att samla in pengar.

Som final var vi några som fick leka mannekänger. Det var en upplevelse.

Minns samtalen:

”Du är en storlek 38, va?”

”Nja, kanske mer en 40.”

”Hej! Nu har vi hittat en outfit i stlk 36 till dig…”

Lätt kallsvettig tog jag en taxi från radiostudion, där jag just spelat in ett radioprogram om föräldraförsäkringens betydelse för jämställdheten. Blev sminkad av värsta proffset och sedan med skohorn, vaselin och god vilja fick de ner mig i en kjol, som jag inte kunde knäppa. Men vad gjorde det? Vi bjöd på oss själva för att få hem några slantar till forskningen av kvinnorhjärtat. Det kan rädda din mamma, din syster, din fru, din kollega, din chef elller faktiskt vem som helst. Bara i det här sammanhanget kommer ni höra mig säga det… Kvinnor och män fungerar olika. Jo, faktiskt. När det gäller inre organ.