Min väns son har dyslexi

      Kommentarer inaktiverade för Min väns son har dyslexi

Han praktiserade hos mig under sommaren förra året och fick då reda på att han haft ett elände med sina lärare som inte förstod att de som har denna symptomen inte kan få prov och läxor på samma sätt som ”normala” ungdomar.

Hans utveckling hämmas, självförtroendet går ner i botten men hans intelligens är det garanterat inga problem med…. Ge denna grabben en mobiltelefon som krånglar så fixar han till det på ett nafs eller som hände en gång då vi var ett gäng i Skagen som han och en kompis var med på och under vårt rum så var det väldigt störande musik, kl 03.00. Har du deras WIFI?, jepp, stäng av musiken snälla…… 2 minuter senare så blev det knäpptyst.

Vid frukosten på morgonen så sa vi att ”det var ju gott att dom stängde”, hehe, det var jag som stängde av deras nätverk. ALLTSÅ, knappast problem med inlärning men det kanske måste ske på ett annat sätt än inom de traditionella inlärningsmetoderna.

Jag fick frågan av hans mamma och pappa om vad de skulle kunna göra och jag sa att det kanske kunde vara bra med hjälp med läxorna av någon som verkligen förstår problemen som han sitter med och kan få bättre förståelse för orduppbyggnad mm.

Googlenörd som jag är så gick jag ut och sökte på just läxhjälp och i kombination med relevanta ord, hittade då http://www.allakando.se/  och detta var i princip ett år sedan.

Nu har han praktiserat för mig under snart 2 veckor och måste ju säga att resultatet av den läxhjälp han fått har resulterat i inte bara att han nästan klarade att bli godkänd i alla ämnen men det bästa av allt är att han strålar av energi och förhoppning,

Tack skall ni ha för den hjälpen och då speciellt till dig Mia som gjort ett fantastiskt jobb.

allakando_logo